Sulje x

Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Suomen Puheopisto on viestintäosaamisen kehittäjä.
Valmennamme tuloksellisuutta vuorovaikutukseenne.

Veho Rent Oy Ab Sixt Autovuokraamo
Annika Kankkonen-Kakkola, Customer Experience Manager 

Uusia oivalluksia asiakkaan kohtaamisesta teatterilähtöisillä valmennusmenetelmillä

”Toteutimme Puheopiston kanssa puolen päivän valmennuksen asiakaspalveluyksiköllemme. Draamallisuus ja näytellyt kohtaukset sekä niiden purku valmennuksessa olivat todella hyvä tapa lähestyä asiaa. Kun harjoituksissa eri henkilöt vaihtuivat asiakaspalvelijan rooliin, näki konkreettisesti eri persoonallisuuksien erot ja vaikutuksen viestintään. Oli silmiä avaavaa katsoa asiakaspalvelutilannetta ikään kuin ulkopuolelta ja havainnoida, miten vaikkapa se, kuinka seisot tai kumarrut vaikuttaa asiakkaaseen.

Henkilöstömme oli tyytyväinen valmennukseen ja innostunut siitä. Kouluttajista Marsa persoonana jäi erityisesti mieleen. Valmennuksella, yhdistettynä muihin kehittämistoimiimme, oli toivottu vaikutus tuloksiimme. Puolen vuoden tarkastelujaksolla asiakastyytyväisyyttä on saatu parannettua entisestään ja koulutus on ehdottomasti ollut osana auttamassa tässä asiassa.

Voin suositella Puheopiston valmennusta kenelle tahansa.”


Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Juha Rautalin, Kehittämisasiantuntija

Tekemällä oppiminen jää ihmisten mieleen

”Meille toteutettiin valmennus, jossa harjoiteltiin tarkastajien kohtaamia haastavia asiakastilanteita teatterilähtöisillä menetelmillä.

Puheopisto teki hyvän taustatyön kartoittamalla aitoja asiakastilanteita, ja ihmiset kokivatkin, että valmennus oli heille tehty. Osallistujien mielestä oli hyödyllistä nähdä oikeat tilanteet näyttelijöiden tekeminä. He kokivat saavansa aidosti ajatuksia, vinkkejä ja toimintatapoja hankalissa tilanteissa toimimiseen.”


Toimihenkilöliitto ERTO ry
Toimialapäällikkö Pia Saunavaara

Neuvottelutaitojen koulutuksesta työvälineitä luottamustehtäviin

”Olemme tehneet Suomen Puheopiston kanssa yhteistyötä, sillä voin luottaa koulutusten tasaiseen laatuun.

Koulutettavilta on tullut erittäin hyvää palautetta. Osallistujat pääsevät työstämään juuri niitä asioita, joita he työssään kohtaavat. Näin ihmiset kokevat saavansa varmuutta lähteä erilaisiin luottamustehtävissä eteen tuleviin neuvottelutilantilanteisiin.

Olen lisäksi saanut rakentavia ideoita siitä, millä muulla tavalla henkilökuntaa voitaisiin kouluttaa.”


If Vahinkovakuutusyhtiö Oy
Kimmo Hattunen, Head of Inhouse Finland

Äänenkäytön valmennus auttaa onnistumaan puhetilanteissa

”Joudun pitämään uudessa työssä paljon sisäisiä ja ulkoisia esityksiä, joten äänen kehittäminen tuli ajankohtaiseksi. HR-osastomme ohjasi minut Suomen Puheopiston ja erityisesti Marsa Bäckin äänenkäytön valmennukseen.

Olin yllättynyt, kuinka helposti ongelmani oli korjattavissa, kunhan muistaa itse pitää asian mielessä ja tehdä harjoituksia. Yksi mikä avasi omaa tilannetta, oli puheen äänittäminen. Kun vertasi ensimmäistä ja toista äänitystä, oli puheesta havaittavissa aika iso ero.

Harmittaa, etten ole mennyt valmennukseen jo aikaisemmin. Vaatii rohkeutta lähteä kehittämään ääntään, mutta kannustan siihen ehdottomasti.”


Valio Oy
Hannele Kahelin, HR-assistentti ja Kirsti Petäjäinen, HR-asiantuntija

Kokemus ja kouluttajien ammattitaito vakuuttavat

”Yhteistyömme Suomen Puheopiston kanssa on jatkunut jo lähes 20 vuotta. Meillä on ollut muun muassa esiintymis-, neuvottelu- ja äänenkäytön valmennuksia.

Valtaosa koulutettavista on kokenut valmennukset hyödyllisiksi ja suosittelee valmennuksia muillekin. Valmennuksissa koulutettavien taidot ovat parantuneet. Myös Puheopiston tekemä taustatyö valmennuksia varten on rakennettu hyvin.

Koska kokemuksemme ovat olleet hyviä, voimme olla varmoja, että yhteistyö Suomen Puheopiston kanssa jatkuu. Tiedämme saavamme hyvää koulutusta.”